Als jij klagers niet serieus neemt! Lees deze verkooptip van ISTNAls jij klagers niet serieus neemt, komt boven op de negatieve ervaring van jouw product of dienst ook nog een extra negatieve ervaring met jouw organisatie. Dat is te veel!

Fouten mag je maken. Fouten maken is menselijk. Maar helaas is het ontkennen iets fout gedaan te hebben of nog erger, iemand anders de schuld ervan te willen geven, ook menselijk. Voorkom deze stommiteiten, want de gevolgen kunnen zijn:

  • Op elk feestje vertelt de niet serieus genomen klager wat een verschrikkelijke ervaring hij/zij met die organisatie gehad heeft.
  • Hij of zij schrijft online een zeer boze recensie, of meerdere zelfs. Of schakelt andere kanalen in om jouw bedrijf af te kraken.
  • Je loopt het risico dat de klant een geweldige scene in jouw bedrijf komt maken.
  • De boze klant gaat procederen tegen je bedrijf. Kost veel geld, tijd en energie.

Niets van dat alles is leuk. Neem dus klagers serieus en los de klachten goed op. Ook als je het niet eens bent met de klager, los de klacht dat toch ruimhartig op en neem afscheid van de klant.

Ben jij een keertje niet serieus genomen toen je een klacht uitte? ?

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips! ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!