Waarom wandelen in het bos zo ontspant! Wandelen is erg gezond! Het biedt veel gezondheidsvoordelen en vrijwel geen risico op blessures. Als je dan ook nog in een bos wandelt merk je snel dat de lucht daar veel schoner is. Bladeren filteren zwevende deeltjes uit de lucht! Dank voor de kennis, boswachter Peter Wohlleben!
De bomen geven overdag zuurstof af en ook alleen al de geur van een bos werkt ontspannend en bloeddrukverlagend. Uit onderzoek is bekend dat de kleuren blauw en groen zorgen dat je sneller ontspant. Dit effect werd ook waargenomen bij een test met renpaarden! Kleur beïnvloedt ons meer dan je denkt!

De stilte van het bos of het zachte getjilp van vogeltjes dragen ook al bij aan de vermindering van stress en spanningen.

Als je van deze gezonde ingrediënten geniet tijdens een lange wandeling, kom je tot rust. Even pauze in je hoofd. Even ontspannen! Even niets! Je merkt dat dat niet helemaal lukt want je gedachten gaan toch weer aan de slag. Maar wel met meer positieve energie en vooral met meer creativiteit. Je komt makkelijker op nieuwe ideeën en je kan beter reflecteren!

Wandel dus met regelmaat lekker in een bos. Het is goed voor je, zowel fysiek als voor je bolletje. En mocht je piekeren over een verkoopuitdaging, maak dan een afspraak voor een wandelcoaching. Heerlijk!

Veel succes in de verkoop en vooral veel gezondheid gewenst!

Jef