Een goede verkoper is lui! Een medewerker waaraan ik leiding gaf kwam aan het eind van de middag bij me en zei “Ik heb vandaag keihard gewerkt, maar het niet gelukt!” Ik antwoordde dat ik dat echt liever andersom had gezien. Er is niks tegen hard werken, maar slim werken verdient de voorkeur. Neem de tijd om na te denken hoe je met zo min mogelijk moeite zo veel mogelijk kan bereiken. En zeker als je langdurig hetzelfde werk doet, denk er dan vaker over na. Blijf dan niet op je werkplek zitten, kruip niet achter je PC of laptop, maar neem een vel papier en pen of potlood mee en ga eerst een stuk wandelen en ga dan op een neutrale rustige locatie even diep over je werk nadenken. Wat moet? Wat hoeft niet? Wat kan ik uitbesteden? Wat kan ik automatiseren? Wat zou mijn manager eigenlijk moeten doen 😉 Wat levert het meeste op? Heerlijke vragen om te beantwoorden! Vergeet niet, je bent geneigd om de tijd te besteden die er voor staat en dan liefst steeds een beetje meer. Vraag je eens af wat het resultaat zou zijn als je de helft van de tijd zou besteden. Of hoe je met de helft van de tijd hetzelfde resultaat zou kunnen bereiken. Soms kan het ook zinvol zijn om eens te sparren met een buitenstaander. Bel maar!

Ben jij een harde werker of een slimme?

Jef