Hoe adviseer jij? Lees deze verkooptip van ISTNBen je bekend met het basismodel van de Transactionele Analyse? Dit model gaat uit van drie rollen ofwel egoposities waar we vanuit reageren; De Ouder, De Volwassene en Het kind. De ouder kan een Kritische Ouder of een Voedende Ouder zijn. Je hoort het verschil! En het kind kan een Aangepast of Vrij Kind zijn. Zo ontstaan vijf posities

We wisselen meerdere keren per dag van positie en gedragen ons daarnaar.

Als professioneel adviseur moet je zorgen dat je in de Volwassene positie bent en blijft. En dat kan moeilijk zijn als de klant zich als Aangepast of Vrij Kind gaat gedragen. Voordat je het door hebt schiet je zelf in de Ouderrol. Niet doen. Of erger, jij schiet ook in de Kindrol. Reuze leuk zolang het positief is, maar stel dat de klant opeens in de Volwassenerol schiet? Dat kan tot botsingen leiden!

Ben jij jezelf bewust van je eigen gedrag? En wanneer welke rol? 🤔

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips! ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!