Je handen laten spreken! Lees deze verkooptip van ISTN!In onze communicatie laten we vaak onze handen meespreken, dus ook in een verkoopgesprek. Los van de gebarentaal die doven en slechthorenden gebruiken, zijn de gebaren die mensen maken die wel kunnen horen in vier typen te verdelen:

Emblemen, bijvoorbeeld je duim omhoog. Let op, de betekenis kan per cultuur verschillen. Wees er dus voorzichtig mee als je in een ander land bent of klanten uit een ander land ontvangt!

Gesticulatie, gebaren die helpen om je gedachten te vertegenwoordigen, bijvoorbeeld meetellen op je vingers.

Gespreks-regelgebaren, zoals knikken of met je hand een stopgebaar maken om de ander te laten zwijgen, iemand tot snelheid manen, etc.

Technische gebaren, bijvoorbeeld gebruikt door brandweer en het leger.

Gebaren maken jouw gesprek leuker om te zien en daarmee automatisch aantrekkelijker om naar te luisteren. Je komt ook krachtiger en overtuigender over. Oefenen dus! Zo’n beetje elke acteur of spreker staat te oefenen voor de spiegel. Want oefening baart kunst!

Welke soort gebruik je het meeste? Emblemen, gesticulatie of de gespreks-regelgebaren? ?

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips!

ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!