Ken jij jouw concurrenten? Lees deze verkooptip van ISTN!Om scherp te blijven en jouw product/dienst te blijven verbeteren is het belangrijk om de concurrent in de gaten te houden. Wat onderscheidt jou van je concurrent? En maak jij dat voldoende duidelijk aan jouw klant?

Hoelang is het geleden dat je een offerte van je concurrent hebt bekeken? En was die offerte overtuigender dan die van jou? Grafisch fraaier? Betere argumenten? Betere voorwaarden? Persoonlijker? Of gewoon leuker?

Hoelang is het geleden dat je het klantwervingsproces van je concurrent hebt bestudeerd?Wat doet jouw concurrent handiger dan jij? Welke klanten spreekt de concurrent aan met welke argumenten? Wat is de prijsstelling?

Hoelang is het geleden dat je met een klant gesproken hebt over de concurrerende aanbiedingen die hij of zij ontvangen heeft. Wat vond jouw klant ervan? Waarom blijft jouw klant toch voor jou kiezen?

Hoe lang geleden mag dit zijn? Wat vind jij? ?

 

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden verbeteren? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips!

ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!