Word je snel zenuwachtig of verlegen? Bloos je snel en heb je het idee dat iedereen dat ziet?
Dan krijg je hier een simpele tip waarmee je het gevoel onder controle kan krijgen!

Ga thuis voor de spiegel staan en roep het zenuwachtige of verlegen gevoel bewust op. Kijk jezelf steeds aan in de spiegel terwijl je dit doet. Trek er een raar gezicht bij waarbij je probeert expres zo zenuwachtig, verlegen of blozend eruit te zien. Maak ook een kreunend of ander geluid waarbij je jouw frustratie uit over jouw zenuwachtigheid, verlegenheid of gebloos.
Je zal zien dat het niet meevalt dit serieus te doen. Je gaat vanzelf om jezelf lachen. En dat lachen zorgt voor ontspanning! Dat is het begin van de overwinning. Herhaal deze oefening minstens een maand lang zo vaak mogelijk zodat je jouw hersenen programmeert. (NLP!)

Als je dan in de situatie komt waarin je normaal dus zenuwachtig of verlegen zou worden of zou blozen, merk je dat je opeens ontspant en glimlacht. Je hebt controle over jezelf gekregen. Je hebt het rotgevoel gekoppeld aan ontspanning en lachen. Probleem opgelost!

Deze techniek werkt ook soms ongewild, las ik deze week in de krant. Als je de gewoonte hebt om onder de douche te plassen, koppel je het geluid van stromend water aan het laten lopen van je urine. Mocht je dan eens naast stromend water zitten, een fontein of zo, kan het geluid zorgen dat je spontaan je blaas leegt. Met name als je wat ouder bent. Dus bewaar je plasjes voor het toilet. Anders zit je voor je het weet met het gezeik!

Let op, mocht deze oplossing je niet helpen of er spelen andere of grote problemen? Ga dan langs je huisarts en vraag om professionele hulp!

Ben jij als verkoper zenuwachtig bij de afsluitfase? Dan weet je nu ook hoe je hiervan af kan komen!

Heb jij nog andere voorbeelden die jou hielpen? 🤔

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips!

ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!