Herinner je de scène uit Pretty Woman? Verkoopsters die die lieve Vivian niet willen helpen. Dom!

Ook in het echt gaat het mis! Zo beantwoordde de verkoopster “Meer dan u kunt betalen” de vraag wat de prijs van een tas was van de gekleurde vrouw in de exclusieve winkel. Beetje dom om dat tegen Oprah Winfrey te zeggen, ze is immers een van de rijkste vrouwen ter wereld!  En ja, de inschatting zal ook een racistische oorzaak hebben. Deze werd in ieder geval goed afgestraft, want het ging over tasjes van ruim € 28.000,= Oprah koopt ze wel waar ze wel welkom is!

Ik heb zelf een keer in een paar minuten tijd een auto verkocht aan een man die in een vieze werkbroek met zijn handen onder de verf kwam informeren wat een tweedehands jeepje moest kosten. Toen hij de prijs hoorde, zei hij “Nou, is goed, kan ik hem zaterdag halen?” “Dat kan!”, antwoordde ik, “Maar ik heb een getekend verkoopovereenkomst en een kopie van uw rijbewijs hiervoor nodig.” De man overhandigde zijn rijbewijs en pakte het verkoopcontact uit mijn handen. “Als jij ff een kopietje maakt, vul ik het wel even in.”, zei de man op vriendelijk toon. Toen ik met het kopietje terugkwam had hij inderdaad zijn naam en adres in gevuld en handtekening geplaats. “Vul jij de rest maar in, tot zaterdag” Zaterdag kwam hij samen met zijn dochter haar diplomacadeautje halen. Ik was blij dat ik hem ondanks zijn outfit en merkwaardige wijze van kopen serieus genomen had! Ik had dus niet verkocht, ik had geholpen bij het kopen.

Kortom, Laat Oma Thuis (Oordeel, Mening, Aanname), neem Anna mee of Nivea mag ook!

Ooit zoiets mee gemaakt?

Jef

PS Verkooptips GRATIS in je mail. Geef je op voor onze nieuwsbrief, druk op de knop onder deze post!