Onkruid wieden – ook op LinkedIn en Facebook. Lees deze verkooptip!Onkruid zijn plantjes die ik niet mooi vind in mijn tuin en met mijn schoffel verwijder. Dat wil niet zeggen dat ik bijvoorbeeld een paardenbloem op zichzelf niet best mooi vind. Zo intens geel! In weilanden verfraaien ze het gras. Prachtig. Maar dus niet in mijn tuin, daar heb ik andere bloemetjes.

In mijn LinkedIn- en Facebooktuintje heb ik vorig jaar ook een beetje geschoffeld. Mensen die ik onbeschoft of irritant vind, heb ik er eenvoudig uitgeknikkerd. Personen die onder de post van andere mensen onbeschofte beledigingen of nog erger plaatsten; houdoe!

Niet als iemand een andere mening heeft, die verrijken je immers soms vaak. Heb iemand als connectie die echt vreselijk tegen het eten van vlees is, terwijl ik juist vreselijk veel van gehaktballen en T-bones houd. Maar die persoon plaatst prima posts met argumenten waarom je eigenlijk geen vlees moet eten en die lees ik om ook dat standpunt te begrijpen en te respecteren. En eerlijk gezegd, flink wat minder vlees, is eigenlijk wel beter voor mijn gezondheid!

Hoe ga jij ermee om in je netwerk??

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden verbeteren? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips!

ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!