Opbouw van het verkoopgesprek

Opbouw van het verkoopgesprek2020-09-09T15:37:20+00:00

De module Opbouw van het verkoopgesprek is onderdeel van de training Atlas. Een modulair opgebouwd compleet trainingsprogramma dat zorgt voor een goede fundering van de benodigde verkoopkennis en -vaardigheden. Met deze trainingen kunnen nieuwe of bestaande verkoopmedewerkers sneller van start met de uitvoering van hun marktbewerking. Zij zijn dan ook sneller succesvol(ler) met meer omzet als resultaat.

Training Opbouw van het verkoopgesprek

In deze training leer je de opbouw, oftewel de structuur van het verkoopgesprek. Er bestaan veel verschillende soorten producten en diensten. En er zijn ook verschillende manieren om producten en diensten te verkopen. Een simpel verkoopgesprek, bijvoorbeeld op de markt, wordt een transactioneel verkoopgesprek genoemd. Een complexer gesprek, bijvoorbeeld bij het verkopen van duurdere of complexere producten en diensten noemen we een adviserend verkoopgesprek.

De training Atlas van ISTN leert je om adviserende verkoopgesprekken te voeren.

De structuur van verkoopgesprekken is gelijk: Openen, Inventariseren, Presenteren en Afsluiten. Het adviserend verkoopgesprek heeft een verschil in diepgang in de verschillende fasen van het verkoopgesprek. In vergelijking met transactionele gesprekken moet er bij adviserend verkopen veel meer tijd besteed worden aan het inventariseren van de klantbehoefte. Om in de inventarisatiefase zo veel diepgaande vragen te mogen stellen, zal je in de opening het akkoord daarvoor moeten krijgen. Doordat je na de inventarisatiefase de klantbehoefte goed in kaart gebracht hebt,  ben je in staat een totaaloplossing aan te kunnen bieden die aansluit bij zijn doelstellingen. Je presentatie verandert dus ook. Die wordt beter en veel klantgerichter! Na deze training ken je de structuur van het adviserend verkoopgesprek en de belangrijkste doelstellingen van elke gespreksfase.

Deze module is de fundering voor het adviserend verkoopgesprek gebaseerd op avoipan. (Afspraak, Voorbereiding, Opening, Inventarisatie, Presentatie, Afsluiting en Nazorg)

Vraag direct meer informatie aan!

Meer informatie:

  Neem snel contact met me op. Ik heb een vraag of wil meer informatie over verbetering van het verkoopgesprek, het complete commerciële proces of over competentiemeting.

  Geef nog even deze code in : captcha

  ISTN gaat zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals de AVG voorschrijft. Het pricacystatement vind je onderaan deze website.

  Blogs & tips van Jef van Wingerden ISTN training & advies

  Jef van Wingerden

  Jef van Wingerden is verkooptrainer bij ISTN training en advies. Hij heeft als accountmanager, marketeer, verkooptrainer bij Wegener gewerkt.
  Als marketeer zat hij ten minste een dag in de week samen met de Sr Accountmanager of Salesmanager bij klanten om hun marketinguitdaging te helpen op te lossen. Deze ervaring gebruikt hij nu reeds tien jaar in zijn eigen bedrijf, om bedrijven te helpen aan meer omzet door meer klanten die meer kopen.

  Direct contact:
  073 - 8513204
  06 - 52335250
  info@istn.nl
  www.istn.nl

  Linken op Linkedin:
  https://www.linkedin.com/in/jef-van-wingerden  Ga naar de bovenkant