Oplichters worden eindelijk aangepakt! Lees deze verkoopboog!Ik lees net in Trouw dat consumenten die opgelicht zijn voortaan via de rechter hun geld kunnen terugvorderen!

Tot nu was je machteloos als je bijvoorbeeld via Marktplaats opgelicht was. Je had netjes de betaling gedaan, maar de andere partij liet niks meer van zich horen. Banken gaven geen informatie vrij vanwege de privacywetgeving en de politie had geen capaciteit om erachteraan gegaan.

“Ja meisje, het is gemeen maar die 90 euro die je overgemaakt hebt, krijg je niet meer terug.” Niet leuk om te moeten zeggen tegen je dochter die dacht via Marktplaats iets leuks gekocht te hebben. Voor 90 euro heeft ze drie dagen moeten werken en die zijn nu afgepakt door een crimineel.

Zielig en vergis je niet, er zijn ook types die voor tonnen de boel opgelicht hebben! “Ze liet via haar laptop zien dat ze mijn auto betaald had maar dat was nep.”, zei woedende man die zo zijn auto kwijtgeraakt was.

Goed dat de banken gaan meewerken. Eerst moet er aangifte gedaan worden en dan krijgt de persoon het verzoek van de bank om het geld terug te storten. Daar krijgt de persoon drie weken de tijd voor. Bij niet terugbetalen worden de naam en adres van de persoon aan het slachtoffers geven. Ik neem aan dat als het vaker bij iemand speelt de bank ook nog andere maatregelen neemt.

Ben jij ooit zo opgelicht?

Jef van Wingerden

Verkooptraining voor jouw verkopers:

ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!