Leuk of niet. Deze mop over verkopers is heel leerzaam!Een jonge verkoper gluurde het kantoor binnen van de salesmanager, mompelde iets en begon toen weg te lopen. Bleef twijfelend staan en mompelde weer wat en wilde vertrekken. De oudere salesmanager, riep hem binnen. “Je bent toch een verkoper? Wat verkoop je?” De jongeman stotterde “Uh … ja … ik ben een verkoper. Sorry dat ik u stoor. Ik verkoop verzekeringen, maar die wilt u vast niet. Sorry dat ik u lastig val.”

Uit medelijden met de slecht opgeleide jonge hond, hielp de salesmanager de verkoper met zijn inventarisatie. En kocht uiteindelijk twee polissen om de jonge verkoper wat vertrouwen te geven. Vaderlijk gaf hij de ene tip na de andere en stelde ‘Je zou verschillende benaderingen moeten hebben voor verschillende soorten klanten’  ‘Maar die heb ik wel, meneer,’ zei de jonge verkoper, ‘degene die ik net heb gebruikt, is mijn ontwikkelde aanpak voor salesmanagers. Het werkt altijd. Dank u wel!”

Leuk of niet is een kwestie van smaak!

Maar op meerdere aspecten is deze mop leerzaam!

Wat leer jij hieruit??

Jef van Wingerden

P.S. Ontvang de nieuwsbrief vol GRATIS verkooptips!

ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!