Presenteren van de oplossing

Presenteren van de oplossing2020-09-09T15:37:19+00:00

De module Presenteren van de oplossing is onderdeel van de training Atlas. Een modulair opgebouwd compleet trainingsprogramma dat zorgt voor een goede fundering van de benodigde verkoopkennis en -vaardigheden. Met deze trainingen kunnen nieuwe of bestaande verkoopmedewerkers sneller van start met de uitvoering van hun marktbewerking. Zij zijn dan ook sneller succesvol(ler) met meer omzet als resultaat.

Training Presenteren van de oplossing

In deze training leer je de oplossing zodanig te presenteren dat de klant/prospect daarin duidelijk DE oplossing van zijn of haar probleem of uitdaging ziet. De klant ervaart de presentatie van de oplossing als logisch vervolg op de uitgebreide inventarisatie die je net uitgevoerd hebt. Je weet nu wat de klant voor probleem heeft en welke oplossingen hij/zij interessant vindt en welke eisen de klant hieraan stelt. Je wijkt dus positief af van de slechte verkoper die eigenlijk liever alleen maar zijn/haar eigen product wil presenteren en de inventarisatie voor het gemak maar even overgeslagen had!

De module Productportfolio biedt je een handige en overzichtelijke koppeling tussen de doelstellingen van de ondernemer en zijn/haar behoeften en het product dat je aanbiedt. Dit maakt het presenteren veel eenvoudiger.

Je leert in deze module de verschillende prijs-presentatie-technieken, zoals bijvoorbeeld prijsverkleining. Als je presentatie goed gaat heb je zelfs de kans dat de klant zegt: “Ja, dat wil ik!”

Omdat niet elke klant dat direct zegt, leer je ook de verschillende afsluittechnieken, waarbij de voorkeur ligt bij de directe afsluiting. De afsluitvraag is dus een brug tussen het einde van de Presentatie van de oplossing en het begin van Afsluiting van het verkoopgesprek.

Je hoeft deze technieken echt niet allemaal te kunnen beheersen. Kies in deze training vooral de technieken die bij je passen en vertaal ze naar je eigen woorden.

Vraag direct meer informatie aan!

Meer informatie:

  Neem snel contact met me op. Ik heb een vraag of wil meer informatie over verbetering van het verkoopgesprek, het complete commerciële proces of over competentiemeting.

  Geef nog even deze code in : captcha

  ISTN gaat zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals de AVG voorschrijft. Het pricacystatement vind je onderaan deze website.

  Blogs & tips van Jef van Wingerden ISTN training & advies

  Jef van Wingerden

  Jef van Wingerden is verkooptrainer bij ISTN training en advies. Hij heeft als accountmanager, marketeer, verkooptrainer bij Wegener gewerkt.
  Als marketeer zat hij ten minste een dag in de week samen met de Sr Accountmanager of Salesmanager bij klanten om hun marketinguitdaging te helpen op te lossen. Deze ervaring gebruikt hij nu reeds tien jaar in zijn eigen bedrijf, om bedrijven te helpen aan meer omzet door meer klanten die meer kopen.

  Direct contact:
  073 - 8513204
  06 - 52335250
  info@istn.nl
  www.istn.nl

  Linken op Linkedin:
  https://www.linkedin.com/in/jef-van-wingerden  Ga naar de bovenkant