Het verkeer in Nederland wordt steeds drukker. Vervelend, maar je zal er mee moeten leren leven. Ikzelf kom als trainer niet graag te laat. Een zaal vol mensen die op een trainer zit te wachten is geen best visitekaartje. Daarom bouw ik een flinke tijdsbuffer in, gewoon een uur of soms meerdere uren eerder vertrekken. Die tijdsbuffer biedt veel voordelen: het voorkomt stress, je rijdt rustiger en dus zuiniger en veiliger en je vindt altijd een parkeerplek. En vaak heb je dus zo maar een uur over om achterstallig werk in te halen. Het grootste voordeel is natuurljk dat je altijd op tijd komt.
Als je afspraak uitloopt en ervoor zorgt dat je daardoor op een volgende afspraak te laat gaat komen, breek dan het gesprek af en maak een vervolgafspraak of bel de volgende afspraak en vraag of deze te verzetten is. Beide gesprekspartners zijn je dankbaar en leren dat je correct met hun tijd omgaat.
Als je een komende afspraak moet bellen dat je te laat bent, dan lukt dat beter als je het telefoonnummer bij de hand hebt. Noteer het telefoonnummer bijvoorbeeld in je agenda bij je afspraak.
En gaat het ondanks alles toch mis, geef dat ruiterlijk toe!
Het is mij vorig jaar behoorlijk overkomen en ik heb als compensatie de hele groep op een etentje getrakteerd! Het was heerlijk en ze vergaven mij!
Twee weken geleden werd ik onderweg gebeld door directeur die al een uur op mij zat te wachten! Oeps! De afspraak stond keurig genoteerd in mijn agenda, maar ik had ’s avonds te gehaast gekeken en las 10.00 uur in plaats van de 9.00 uur. Dom, dom, dom. Dat laatste heb ik toegegeven! En omdat dat niet fijn voelt wens ik jullie allen succes met op tijd komen!
Jef
P.S. De komende weken komen de volgende gouden verkoopregels aan de beurt!