Golf lijkt wel uitgevonden voor verkopers! Zoveel voordelen biedt dit spel hen immers. Over de overeenkomsten tussen golf en een verkoopgesprek ging mijn vorige tip. Deze tip legt uit waarom golf ideaal is om te netwerken.

Als je iemand voor het eerst ontmoet heb je nog geen relatie met die persoon. Wat is dat eigenlijk: een relatie? Een ervaring uit het verleden bindt twee personen. Er moet dus een tijd overheen gaan om een relatie op te bouwen. Logisch, met de klanten waar je al jaren komt, heb je wel een relatie.

Een rondje golf van 18 holes is intensief. Je loopt samen een kilometer of 10 en beleeft samen een uur of vier de spanning van het spel. Een rondje golf is voldoende om een persoon te leren kennen, met alle zwaktes en sterktes. Na alle spanning is het heerlijk samen ontspannen op het terras, proost! Begin alsjeblieft nu niet over zaken. Begin juist je volgende verkoopgesprek over de geweldige ronde die je gelopen hebben. Je zal dan zien dat de rondje jullie dichter bij elkaar gebracht heeft!

Een rondje golf versnelt de opbouw van een relatie met factor 10!

Geniet ervan!

Jef van Wingerden

P.S. Ontvang de nieuwsbrief vol GRATIS verkooptips!