Ken je zo’n trainer? Een trainer die zichzelf zo geweldig vindt. Die nooit aan zich- of haarzelf twijfelt en denkt de wijsheid in pacht te hebben. Die een hekel heeft aan feedback of tips dat het slimmer kan? Irritante lui, hè.

Dit trainerssyndroom ontstaat als je als trainer de complimenten die je ontvangt vertaalt naar een gevoel enorm goed te zijn. In ieder geval veel beter dan de mensen die je traint. Complimentjes als “Wat doe jij dat makkelijk!”, “Het kost jou geen enkele moeite!” of “Zoals sterk als het uit jou mond klinkt!”.

Een trainer die wel reflecteert, weet dat hij/zij het inderdaad wel vaak beter doet dan de trainees, maar ook dat dat komt omdat je als trainer heel veel traint. Als ik nu na al die jaren trainen nog niet eenvoudig bezwaren zou kunnen passeren, zou toch eerder een stumpert zijn! Een goede trainer twijfelt, reflecteert, staat open voor kritiek en staat vooral altijd open voor nieuwe tips hoe het beter kan!

Toch weet je nu dankzij dit verhaaltje wat je kan leren van het trainerssyndroom! Als je maar echt vaak oefent, gaat het makkelijker, kost het geen moeite en klinkt het beresterk! Voordat je het weet krijg je een hoop complimenten! Pas op dat je niet naast je schoenen gaat lopen!

Veel succes in de verkoop!

Jef van Wingerden

P.S. Ontvang de nieuwsbrief vol GRATIS verkooptips!