Wek mijn interesse met iets wat MIJ interesseert! Lijkt logisch! Toch proberen veel verkopers mij te interesseren met iets wat HUN interesseert. Ze bellen mij en beginnen een zin met “Ik zou graag een afspraak met u willen …” Dat een verkoper een afspraak met mij wil, snap ik, want hij of zij wil mij wat verkopen. Maar zo’n afspraak kost mij altijd tijd! En die tijd wil ik alleen besteden als het gesprek over iets gaat wat mij interesseert. Dus wek mijn interesse met iets wat mij interesseert.

Langs de snelweg bij een meubelboulevard stond een enorm reclamebord met de boodschap “Wij zijn blij met uw komst!” Nu kost zo’n reclamebord veel geld, dus hadden ze beter wat langer na kunnen denken! Ik snap best dat zij blij zijn om mij te ontvangen. En dan begrijp ik ook dat het ze om mijn euro’s gaat en niet zo zeer om mijn charmante persoonlijkheid! Maar ook hier geldt: lok me met iets wat mij interesseert. Bijvoorbeeld veel keuze, overdekt shoppen, nieuwe trends, heerlijke koffie. Bedenk maar wat, als het jouw klant maar interesseert! Mocht je niet weten wat jouw klant echt interessant vindt? Hoe zou je daar achter kunnen komen?

Wat vindt jouw klant interessant?