Zomerperiode: even ontspannen! De zomerperiode begint en daarmee komt er een rust in de verkoop. Een oude salesuitdrukking is/was “Vrouwen bloot, handel dood!” Nu zijn de stranden tegenwoordig aanzienlijk minder bloot dan vroeger. Dat roept de vraag op of ‘de handel’ ook minder dood is dan voor de eeuwwisseling?

Loopt ‘de handel’ gewoon door, dan zal jouw werk ook wel doorlopen. Als jij bijvoorbeeld ijsjes verkoopt, zal je het zelfs druk hebben!

Is zomerperiode voor jouw branche een dalperiode? Hoe kan je dan op een lekker ontspannen manier toch zinvol bezig zijn? Gebruik de zomerperiode om je relaties te onderhouden. Veel van je relaties zitten in deze periode ook wat ruimer in hun tijd omdat er geen vergaderingen, beurzen, besprekingen gepland staan. Of de helft van hun medewerkers is op vakantie. Ze staan dus best open voor een afspraak. Door de zomerperiode en de mindere tijdsdruk, kan jouw gesprek wellicht een iets meer  ontspannen sfeer hebben, dan dat je normaal weet te creëren. Dat komt je relatie weer ten goede. Omdat bovendien het verkeer ook veel rustiger is dan normaal, rijd je ook meer ontspannen. Genieten dus en tegelijkertijd toch actief blijven! Door actief te blijven zorg je er wellicht  voor dat het zomerdal iets korter duurt.

Geniet van de zomer!

Jef van Wingerden

P.S. Ontvang de nieuwsbrief vol GRATIS verkooptips!