Je wilt een dieper inzicht in de competenties van de sollicitant?

Heel verstandig! Inzicht in de competenties van jouw sollicitant biedt je immers grote voordelen.

De voordelen op een rij:

De investering om de competenties van jouw sollicitant professioneel te laten meten, vallen in het niet t.o.v. van de financiële risico’s als je de nieuwe medewerker na de proeftijd moet ontslaan. Opnieuw werven, opnieuw inwerken, gemiste arbeidstijd, etc.

Plan van aanpak:

1. Bespreking functie (gesprek 1,5 uur)

Tijdens dit gesprek brengen we het gewenste competentieprofiel van de functie in kaart. Hierbij houden we ook rekening met het bestaande team en komende ontwikkelingen binnen het bedrijf. Het is de immers de bedoeling om een medewerker te werven die ook in de toekomst een bijdrage kan leveren aan het bedrijf.

2. Meting sollicitant(en) (gesprek 1,5 uur)

Het ontwikkelassessment bestaat uit de Me.-talentenscan en uit een persoonlijk gesprek met de kandidaat. Het assessment wordt uitgevoerd door twee assessoren. Hierdoor ontstaat een zo’n objectief mogelijk beeld van de kandidaat. Ondanks de ruime ervaring van de assessoren kan hun beeld van de kandidaat door de eigen onbewuste processen en voorkeuren worden gekleurd. Door gebruik te maken van het vier-ogen-principe wordt dit voorkomen. Aan het einde van het gesprek wordt de sollicitant toestemming gevraagd om het profiel met jou te delen.

3. U ontvangt persoonlijk rapport sollicitant(en)

Je ontvangt de persoonlijk rapportage(s) van de sollicitant(en) die hiervoor toestemming gegeven heeft(hebben). De sollicitanten die geen toestemming geven, realiseren zich dat competenties toch niet aansluiten bij de functie en kiezen er dus voor de meting niet te delen. Deze metingen ontvang je daarom ook niet. Mocht je naar aanleiding van de metingen een adviesgesprek willen hebben over de keuze, kan je hiervoor snel een afspraak maken. Ook is een coaching van de nieuwe medewerker een slim in in te zetten traject. De inwerkperiode wordt verkort en het kost je minder tijd en aandacht.

Het instrument

Voor de meting van de sollicitant wordt gebruik gemaakt van de Me.-talentscan. De kracht van dit instrument is dat het met tekstkeuzes niet alleen het gedrag zichtbaar maakt, maar ook de onbewuste drijfveren (natuurlijke aanleg) op basis van afbeeldingen. Hierin is het instrument uniek! In de afbeelding zijn deze verbanden weergegeven.

De Me.-talentenscan meet de werkelijke kerncompetenties en ontwikkelpunten van uw sollicitant.

De Me.-talentenscan is gebaseerd op het gedachtegoed en ontwikkelingsmethodiek van de psychiater Prof. Dr. C.G. Jung. In de theorie van Jung staat het inzicht in het eigen functioneren centraal. Het individu leert zijn “Zelf” kennen, waardoor hij/zij zicht krijgt op zijn/haar persoonlijke projecties, competenties, ontwikkelgebieden én gedrag.

me-model, competentiemeting

Competentietest van jouw sollicitant: Maak nu een vrijblijvende afspraak om persoonlijk te beleven wat Me-meting voor jou kan betekenen.