Toen mijn vrouw en ik op een terrasje voor het station in Den Bosch zaten, bracht de serveerster de gevraagde bestelling. En ook een klein formuliertje dat wij vanwege corona moesten invullen, zodat zij ons konden informeren bij een constatering van besmetting. Ze voegde eraan toe dat het verplicht was maar dat ze er wel volledig achter stond. Ze wond zich terecht nogal op van een horecabedrijf die haar gemaild na haar bezoek. “Die maken misbruik van de situatie! Schandalig”, vond zij! En ja, onethisch en zelfs strafbaar!

Toch ligt er wel een kans!

Maak er een leuk formuliertje van en bied mij de mogelijkheid een vinkje in een vakje te zetten waarmee ik toestemming geef mij aanbiedingen te mailen. We weten allemaal dat de horeca het niet makkelijk heeft. Als jij mij fijn helpt, ben ik al gauw geneigd toestemming te geven.

Misbruik mag niet maar eerlijk en openlijk gebruik wel! Webshops vragen het mij bij elke bestelling en dat zonder persoonlijk contact. Dus vraag het me gerust! Krijg je een lekker groot bestand en kan je daarmee in de toekomst je opzet weer verhogen.

Zie jij kansen voor jouw branche?

Jef van Wingerden

P.S. Ontvang de nieuwsbrief vol GRATIS verkooptips!

ISTN training van acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken salestrainingen en klantgerichtheid!