Wij wonen in het prachtige Brabantse dorpje Sint-Michielsgestel. Sommige inwoners spreken hier zo Brabants dat iemand uit de randstad echt ondertiteling nodig heeft. Bij carnaval verandert de naam in Bokkendonk. Kortom kei-Brabants!

In dat dorpje staat op loopafstand van mij de Aldi. Ik haal hier vaak te voet mijn boodschappen en wordt daar dan geholpen door vriendelijk personeel. Toch zit een ding mij daar nu dwars! Ze krijgen sinds kort de goederen aangeleverd vanuit een ander distributiecentrum en deze bevindt zich niet in Brabant. Dat merk je niet, totdat je, in opdracht van vrouw en dochters, worstenbroodjes moet kopen. Die hebben ze niet meer omdat het nieuwe distributiecentrum, als niet-Brabants bedrijf, deze niet in het assortiment heeft!

Zeur ik? Maakt wel of geen worstenbroodje wat uit? 

Nou, wel in Brabant! Vergis je niet, het worstenbroodje staat op de Nederlandse lijst van waardevol en uniek immaterieel erfgoed. Per jaar worden er zo’n vijfentwintig miljoen gegeten. Een worstenbroodje is ook kei Brabants!

Bovendien nog erger; het staat ook op mijn boodschappenlijstje dat ik meekreeg van mijn vrouw! Als braaf echtgenoot moet ik dus verder doorlopen naar de Jumbo (ook echt Brabants) om ze daar te kopen. Irritant, want met een tasje boodschappen bij je van de Aldi, winkelt dat dan niet zo fijn. En nog irritanter, door twee keer door een supermarkt te lopen, koop je altijd meer!

Probleem dus, welke keuze is het verstandigst volgens jullie?

A. De Aldi zorgt er weer voor dat ze ze in hun assortiment hebben.
B. Ik haal voortaan alleen nog mijn boodschappen bij de Jumbo.
C. Ik accepteer dat ik naar twee supermarkten moet.
D. Mijn gezinsleden halen zelf hun worstenbroodjes maar.
E. Een nog beter optie, namelijk …

Commentaar? liken? delen?

Jef van Wingerden

Verkooptraining voor jouw verkopers: ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!