Een strak pak maakt je nog geen professional, maar het helpt wel! Lees deze verkooptip!Een strak pak doet wel wonderen. Een leuke test van jaren geleden: Frits Philips werkte nog op het hoofdkantoor van Philips dat nog te vinden was in zijn favoriete stad Eindhoven.

Ze stuurden een man in een keurige combinatie naar Frits toe, hij kwam tot de portier bij buitenhek. Daarna ging dezelfde man in een tweedelig blauw pak en nu kwam hij tot de receptie van het hoofdgebouw. Daarna ging hij in een driedelig grijs pak en nu kwam hij tot de secretaresse van Frits Philips. Of een pak effect heeft! En ja, dit speelt jaren geleden, maar denk je dat de tijden zo veranderd zijn? Echt niet.

Dus keurige zakelijke kleding is een goed begin. En ook zorg je ervoor dat je netjes gekapt en gepoetst bent. Dat zijn de eerste vereisten om als professionele verkoper over te komen. En natuurlijk zijn er verschillen per type verkoper en branche.

Goed gekleed en keurig verzorgd is een goed begin, maar maakt je nog geen professional.

Dat word je door liefst iets te vroeg op je afspraak te zijn. En natuurlijk uitstekend voorbereid. Bovendien ben je in staat een professioneel gesprek te voeren. En buiten dat ben je nog vriendelijk en beleefd ook en kan je vooral goed luisteren. En je hebt verstand van zaken en kan deskundig advies geven dat ook nog eens begrijpelijk is voor de klant.

Alles opgeteld maakt je een professional!

Speelt kleding een rol in jouw werk? ?

Jef van Wingerden

ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!