Goede voornemens! Maarten van Rossem vindt het vieren van oudjaar maar flauwekul en het juist op die dag maken van goede voornemens helemaal onzin. Dat kan toch iedere dag, stelde hij in een interview. Met het tweede ben ik het wel eens! Goede voornemens kan je echt elke dag maken. Als je concludeert dat je iets beter anders had kunnen doen, neem je dan voor dat in de toekomst op die andere manier te blijven doen. Je hoeft niet te wachten tot oudjaar. Maak dat voornemen ook vooral bij acties die je wel bevallen!

Zo heb ik vorig jaar de minivakantie ontdekt. Na dat ik ergens in Nederland een zakelijke afspraak had, besteedde ik een paar keer de middag aan iets ontdekken in de buurt van waar ik dan was. De reistijd en -kosten ben je toch al kwijt en de “gespijbelde” uurtjes haal je zo weer in. Zo ontdekte ik na een coachingsgesprek in Groesbeek dat Kleef slechts 20 kilometer daar vandaan lag. Viel Spaß! En zo combineerde ik een training in Leiden met een bezoekje aan de beroemde burcht van Leiden. En heb ik na een bijeenkomst eindelijk de Grebbenberg eens bezocht. Ik heb me voorgenomen om in 2019 mezelf een paar van deze tripjes meer te gunnen! Efficiënt ontspannen, kan het mooier? Zo voorkom je in één klap verveling en overspannenheid. En ja, scheelt een paar bezoeken, maar het is het waard!

Veel plezier!

Jef van Wingerden

P.S. Ontvang de nieuwsbrief vol GRATIS verkooptips!