Google gaat weer een stapje verder! Google weet alles, ziet alles en registreert alles. Als ik een bepaald product zoek op Google, verschijnen de advertenties van dat product in zo’n beetje elke website die ik open. Vind dat zelf niet eens zo storend, maar het geeft wel duidelijk een gevoel dat iemand jou loopt te bestoken. Google weet mijn adres, telefoonnummer, bankrekening, hoe ik eruitzie, hoe oud ik ben, wie mijn vrouw is, wie mijn kinderen zijn, mijn auto, zoekgedrag, etc. etc. Google verkoopt deze informatie aan iedereen die wil betalen. Het went, ik haal mijn schouders er al over op. Toch gaat Google nu weer een stap verder. Via Google agenda wilde Google graag ook nog weten wanneer ik wat doe. Als je een G-mailadres aangemaakt hebt, krijg je die agendafunctie erbij cadeau. Of je het wil of niet! Je merkt het pas dat je een Google-agenda hebt, als iemand een afspraak plant via zijn Google-agenda. En als die iemand een vriend of relatie van mij is, accepteer ik het maar, al doe ik het liever niet. Tot mijn verbazing is Google nu zelf begonnen met het gebruik van deze functie. Er waren een reeks afspraken in mijn agenda geplaatst over het uitkomen van de nieuwe iPhone. Een complete week had Google in mijn agenda vrolijk geblokt. Zonder mijn toestemming afspraken in mijn agenda noteren die ik niet wil! Of ben ik zo dom geweest ergens ja op te zeggen terwijl op pagina 65 van de kleine lettertjes toch duidelijk staat dat Google dat dan voortaan mag?

Wat vinden jullie? Reuze handige commerciële tool of gaat Google een grens over die te ver gaat