Het voordeel van een vertrekkende relatie! Lees deze verkooptip van ISTNIn mijn vorige tip stelde ik dat het handig is om met meerdere personen in een bedrijf een relatie te hebben. Liefst met de DMU, weet je nog. Een groot voordeel is dat als jouw contactpersoon vertrekt, jouw relatie met de klant in stand blijft. Cruciaal voor de continuïteit van de relatie, voor jouw omzet en jouw winst.

Een bijkomend voordeel is dat jouw relatie die vertrekt nog steeds jouw relatie blijft. Dus als die bij een ander bedrijf aan de slag gaat heb je daar een geweldige ingang die jou een geweldig voordeel biedt. Pak die kans!

Realiseer je dat dat effect ook speelt bij de opvolger van jouw relatie. Ook die persoon heeft een verleden vol contacten. En ook die zullen hem of haar snel benaderen. Dat vormt een serieuze bedreiging! Dus leg zo snel mogelijk contact en maak een afspraak.

In deze afspraak moet je jezelf, jouw bedrijf en jouw product of dienst opnieuw verkopen. Het bedrijf is al klant, maar jouw nieuwe contactpersoon nog niet. Doe net of het een nieuwe klant is en ga er niet zomaar vanuit dat hij of zij geen andere keuze kan gaan maken in de nabije toekomst.

Hoe herkenbaar is dit voor je? ­čĄö

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips! ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!