Koopovereenkomst! Lees deze verkooptip van ISTNIn mijn vorige tip vertelde ik over een oude man die de bestelling van de auto achter zich afrekende en meenam omdat in die auto een irritant toeterend persoon zat.

Verkooptechnisch gebeurde er in dit verhaal nog iets wat je als verkoper zeker moet weten!

Als je een koopovereenkomst sluit, komen twee partijen overeen een bepaald goed of dienst in een bepaalde hoeveelheid op een bepaalde datum te leveren tegen overeengekomen voorwaarden, waarbij de koper zich verplicht een bepaalde prijs (of wederdienst) te betalen volgens de betalingsverplichtingen die staan in die voorwaarden. Het sluiten van een koopovereenkomst kan schriftelijk of ook mondeling. Voor de aankoop van een Mc Menu stel je geen schriftelijke overeenkomst op. Voor het kopen van een Mc Donalds-vestiging vast wel!

In het geval van dit verhaal had de kassière de aangeboden betaling dus moeten weigeren. De ouder man vormde geen partij van de mondelinge koopovereenkomst die de jongedame met Mc Donald’s gesloten had! “U mag alleen afrekenen wat u zelf besteld hebt!”  Dit had in dit geval het probleem kunnen voorkomen, maar gelukkig deed de kassière dat niet, anders hadden we dit mooie verhaal moet missen!

Ken jij alle juridische aspecten van koop en verkoop? En weet je waar het vaak misgaat? 🤔

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips! ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!