Ouderwets bellen biedt ook kansen. Lees deze verkooptip van ISTN“Ik mag toch niet zomaar bedrijven bellen?”, hoor ik wel eens. “Dat verbiedt de AVG toch?” De AVG en bellen hebben slechts verband als het gaat over de opslag van gegevens, zoals bedrijfsnaam, naam contactpersoon, adres en telefoonnummer. Het is niet de AVG die over bellen gaat, dat is de Telecommunicatiewet.

En ja, je mag bedrijven bellen, mits dit door een menselijke handeling gebeurt. Dus een belcomputer het werk laten doen mag weer niet. Je mag het algemene nummer bellen, maar ook gerust het nummer van de inkoper of afdeling inkoop, zolang jouw aanbieding maar gericht is op het bedrijf en niet op de persoon!

Een ZZP’er is een particulier en particulieren worden wel beschermd door de telecommunicatiewet en mag je dus niet bellen. Maar als je op een fatsoenlijke manier een ZZP’er belt en niet stalkt, zal de ZZP’er er vast geen bezwaar tegen hebben. De wet is om mensen te beschermen tegen lastig vallen. Zorg er dus voor dat je dat niet doet!

Wil je weten hoe je wel effectief moet bellen? Volg dan eens de verkoopworkshop “Maak van je lead een klant!” ? Zie de knop “Komende workshops” onder deze tip!

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips! ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!