7 x heel IRRITANT! Lees deze verkooptip van ISTNZeven irritatie’s die mensen ervaren door vooral opdringerige verkopers.

Opdringerige verkopers kunnen potentiële klanten irriteren door een te agressieve benadering te hanteren bij het proberen te verkopen van een product of dienst.

Dit ervaart de klant als heel irritant:

  1. Constante telefoontjes of e-mails: Klanten kunnen gefrustreerd raken als ze herhaaldelijk worden benaderd door verkopers, vooral als ze al hebben aangegeven geen interesse te hebben.
  2. Te pushy in persoonlijke interacties: Het kan zeer ongemakkelijk zijn als een verkoper te opdringerig is tijdens een persoonlijk gesprek, waardoor klanten zich onder druk gezet voelen om een aankoop te doen.
  3. Misleidende verkooppraktijken: Als verkopers onjuiste of misleidende informatie verstrekken om een product te verkopen, kan dit leiden tot irritatie en wantrouwen bij klanten.
  4. Geen respect voor persoonlijke ruimte: Klanten kunnen zich ongemakkelijk voelen als een verkoper te dichtbij komt of geen rekening houdt met hun persoonlijke ruimte.
  5. Langdurige verkoopgesprekken: Klanten kunnen geïrriteerd raken als een verkoper een gesprek onnodig lang laat duren, vooral als ze al hebben aangegeven dat ze niet geïnteresseerd zijn.
  6. Ongevraagde verkoopadviezen: Als een verkoper ongevraagde adviezen geeft zonder rekening te houden met de behoeften van de klant, kan dit als opdringerig worden ervaren.
  7. Overmatig volgen na een verkooppoging: Als een klant een product niet heeft gekocht, kan aanhoudend volgen door de verkoper als storend en opdringerig worden ervaren.

Het is belangrijk voor verkopers om een balans te vinden tussen proactief zijn en respectvol omgaan met klanten. Een klantgerichte en dus respectvolle aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en voorkeuren van de klant, zal over het algemeen betere resultaten opleveren dan een te agressieve verkoopbenadering. En helemaal zeker op de lange termijn. Wat vind jij? 🤔

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips! ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!