Lengte maakt verschil! Lees deze verkooptip van ISTNIn een vorige post vergeleek ik mij eens met Louis de Funés. Een overeenkomst die wij hebben is onze lengte. We zijn kleine mannetjes. En kleine mannetjes en vrouwtjes kunnen heel moeilijk tegen voordringende mensen. Je voelt je dan genegeerd en moet nog wachten ook!

Iemand van twee meter lengte, weet niet eens wat het is om over het hoofd gezien te worden. En dat is dan dezelfde persoon die zonder het te weten of te willen voordringt bij bestellen aan de bar, omdat de barman die lange persoon veel eerder opmerkt dan dat kleintje dat al een tijd staat te wachten. En als jij dat kleintje bent, dan is dat reuze irritant.

CEO’s zijn zelden klein. Wellicht een gevolg uit de tijden dat de sterkste de leider werd. En is een leider klein, dan wil hij dat verbloemen. Hiervan zijn grappige voorbeelden in het verleden te vinden. Let maar eens op de schoentjes van Kim! Lange politici scoren beter omdat onbewust veel mensen een koppeling leggen tussen lengte en leiderschapskwaliteiten.

Lengte maakt dus verschil. Houd er rekening mee als je zelf lang bent of juist klein. Of jouw klant lang is of klein. 🤔

PS Wil je gratis je verkoopvaardigheden trainen? schrijf je in voor de nieuwsbrief met verkooptips! ISTN geeft (incompany) verkooptraining en traint acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken en klantgerichtheid!