De film Groundhog Day leert je een belangrijke verkooples! Lees de verkooptip van ISTN.nlIn deze komisch film speelt Bill Murray de rol van Phil Conners, een cynische weerman die voor de zoveelste keer verslag moet doen van ’t jaarlijkse Groundhog Day Festival. Maar dan blijkt dat hij telkens dezelfde dag beleeft, waarin van ’s ochtends tot ’s avonds steeds hetzelfde gebeurt. Dat biedt hem wel de mogelijkheid steeds iets anders te proberen en uiteindelijk te ontdekken hoe hij Rita Hanson (Andie MacDowell) aan de haak moet slaan.

Als verkoper zit je feitelijk ook in zo’n rol. Steeds een afspraak maken met een klant, deze voorbereiden, het gesprek voeren en succesvol zijn of juist niet. Als het niet lukt, helaas Pindakaas! Maar het geeft niet, want je krijgt net als Phill weer een nieuwe kans! Als je dan maar wel, net als Phill, de volgende keer iets anders probeert. Totdat je wel succes hebt! Goed nadenken wat je gaat proberen versnelt dit proces natuurlijk aanzienlijk.

Dus gesprek mislukt:
1. Benoem wat goed ging
2. Benoem wat beter kon
3. Bedenk wat beters
4. Probeer dat in het volgende gesprek

Die verveelde cynische weerman kon het ook. Jij als gemotiveerde verkoper kan het dus zeker!

Veel succes!

Jef van Wingerden

P.S. Ontvang de nieuwsbrief vol GRATIS verkooptips!

ISTN training van acquisitiegesprekken, koude acquisitie, onderhandelen, gesprekstechnieken salestrainingen en klantgerichtheid!