Dit is belangrijk voor een verkoper om te weten! Als je denkt dat iets niet werkt, werkt het niet en als je gelooft dat het wèl gaat lukken, lukt het dus wel! Op een wonderbaarlijke manier zijn wij in staat met onze gedachten dingen te laten lukken of mislukken. Als je dat niet gelooft hebben jouw gedachten overigens geen enkele invloed!

In de verkoop spelen jouw gedachten dus een grote rol. Als je een product of dienst probeert te verkopen waar je niet volledig achter staat, merkt je klant dat. Je komt niet zelfverzekerd over en spreekt wellicht op een twijfelachtige manier. Als je denkt dat de klant het vast niks vindt, lukt het je vast om de klant die mening te bezorgen! Dus als je enthousiast bent … Niets is zo krachtig  als oprechte enthousiasme. Het is gewoon besmettelijk!

Maak gebruik van je positieve gedachtes. Als je met de auto aangekomen bent bij je klant, geloof dat er een parkeerplaatsje voor je vrij is en je kan er altijd eentje vinden. Heerlijk! Geloof dat het fijne succesvolle dag wordt, dan zal je die vaak beleven!

Natuurlijk zijn er grenzen, ook optimistische mensen krijgen echt hun portie pech en verdriet. Maar ook dan speelt hoe je ermee omgaat.

Hoe optimistisch ben jij?